Wie zijn wij‎ > ‎

PROGRAMMA JUBILEUM

De Vlam
De Vlam maakt deel uit van de landelijke vereniging Vrijzinnigen Nederland en is opgericht op 29 september 1916. Regionaal is zij  aangesloten bij Vrijzinnigen  Zuid-Veluwe-Vallei.
De Vlam draait op vrijwilligers maar heeft een professionele kracht in dienst als pastoraal werker.

Klik voor programma

Bestuur en commissies
Het bestuur voert het beleid uit dat door de leden wordt vastgesteld. Dat gebeurt in samenwerking met de diverse commissies en werkgroepen die uit leden, begunstigers of belangstellenden van De Vlam bestaan. Indien nodig wordt theologisch advies ingewonnen ten behoeve van het programma. De volgende commissies en werkgroepen zijn actief: programma- en filmcommissie, kunst-in-de-kerk, liturgiecommissie, werkgroep technisch beheer, tuingroep, werkgroep pastoraat en werkgroep huishoudelijke zaken waaronder de kosters. Daarnaast worden website en facebook beheerd.

Leden en begunstigers
De vereniging kent leden en begunstigers. Zij hebben recht op alle diensten die de vereniging te bieden heeft en genieten een korting op de entreegelden voor de activiteiten van Programma De Vlam. Leden hebben stemrecht in de algemene ledenvergadering.

Bijzondere diensten
Op verzoek van leden, begunstigers maar ook van andere belangstellenden kan een voorganger een bijzondere dienst verzorgen. Hiervoor wordt een apart honorarium in rekening gebracht.

Contributie en ANBI-status
Voor de dekking van de lopende exploitatie is de vereniging afhankelijk van contributies van leden en begunstigers, collectes bij de vieringen, entreegelden bij de programma-activiteiten en verhuur van het gebouw.  De vereniging heeft de ANBI-status wat betekent dat giften fiscaal  aftrekbaar zijn.
De lidmaatschapsbijdrage is naar draagkracht. Als landelijke norm geldt een bijdrage van 1½ % van het belastbaar inkomen. Sedert de jaarvergadering van november 2011 geldt de minimum-bijdrage per lid € 200,= per jaar en voor elk volgend lid uit een gezin of samenlevingsverband is dit € 100,=. Voor begunstigers geldt een minimum jaarbijdrage van € 100,=  evenals voor elk volgend lid uit een gezin of samenlevingsverband.

Rekeningnummer: NL17ABNA0478600097
t.n.v. Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB Rhenen.

De vereniging heeft een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status.
Deze levert voor de vereniging en haar leden en begunstigers fiscale voordelen.

Naam van de vereniging: Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, afdeling Rhenen, zich noemende De Vlam Rhenen.

RSIN:        815287987

KvK:         40478417

Adres:       Gebouw de Vlam, Beukenlaan 2, 3911XK Rhenen
Postadres: Rijnbandijk 61, 4043JJ, Opheusden

Beleidsplan:        Het plan kunt u hier downloaden

Bestuurders:        Zie Contactpagina
Beloningsbeleid: Bestuurders zijn onbezoldigd, ontvangen een vergoeding voor gemaakte kosten.

Jaarverslag:         Het jaarverslag 2015-2016 kunt u hier downloaden.