EXCURSIES, KUNST EN CULTUURDe Programmacommissie heeft weer een drietal  museumbezoeken georganiseerd. Een gezamenlijk bezoek maakt rondleidingen met gidsen mogelijk. 

zaterdag 25 november 2017 - Drents Museum Assen -The American Dream
zaterdag 20 januari 2018     - Centraal Museum Utrecht – Pyke Koch
zaterdag 24 maart 2018      - Ikonenmuseum KampenAls eerste is er een bezoek gepland aan het  Drents Museum te Assen. Samen met het museum in Emden organiseert Assen een tentoonstelling over het Amerikaans Realisme van 1945 tot heden, met werken van kunstenaars als Edward Hopper, Andrew Wyeth, Roy Lichtenstein en Andy Warhol. Het Drents Museum focust op de Amerikaanse kunst van 1945 tot 1965 en Emden op de kunst van 1965 tot heden.

Daarna staat  Pyke Koch, van het magisch realisme, in het Centraal Museum Utrecht  op het programma.  Zijn korte bewondering voor Mussolini in de oorlog geeft hem het imago van “goede kunst, foute man”. In deze tentoonstelling wordt voor het eerst zijn werk vanuit een contemporaine context belicht.  Naast tijdgenoten als Charley Toorop en Carel Willink wordt ook aandacht geschonken aan de veranderende wereld  van de twintigste eeuw waarin hij leefde. 


Na de lezing van Paul Brenninkmeijer op zaterdag 17 maart  gaan we als laatste het Iconenmuseum in Kampen bezoeken. De vaste tentoonstelling bestaat uit ongeveer 170 iconen en deze collectie wordt tweemaal per jaar gecombineerd met een tijdelijke tentoonstelling . Uitgelegd wordt wat een icoon is en welke stijlen er zijn. Ook wordt duidelijk welke rol iconen nog steeds vervullen. 


De bezoeken worden informeel gehouden en de kosten van de rondleiding en in het geval van carpoolen ook die van het vervoer, worden gedeeld. De bezoeken kunnen doorgaan bij minimaal  9 à 10 deelnemers; de maximale groepsgrootte is 20 deelnemers. In verband met de organisatie is opgave vooraf nodig; de uiterste datum hiervoor zal in de aankondigingen worden vermeld. Afhankelijk van de plaats waar we naar toe gaan zullen we carpoolen of de trein nemen.

Informatie en opgave bij: 
Tineke Jansen tel (0317) 61 24 63 of e-mail  cmjansenderuijter@gmail.com 
Han van der Voet tel (0317) 61 26 69 of e-mail vandervoet-rhenen@planet.nl 
3 items worden weergegeven
DagDatumActiviteitBijzonderhedenMeer weten?
Sorteren 
 
Sorteren 
 
Sorteren 
 
Sorteren 
 
Sorteren 
 
DagDatumActiviteitBijzonderhedenMeer weten?
Zaterdag 25 november 2017  Drents Museum Assen -The American Dream   
Zaterdag 20 januari 2018 Centraal Museum Utrecht – Pyke Koch   
Zaterdag 24 maart 2018 Ikonenmuseum Kampen    
3 items worden weergegeven