EXCURSIES, KUNST EN CULTUUR

Voor dit seizoen heeft de Programmacommissie weer een aantal museumbezoeken georganiseerd. Een gezamenlijk bezoek maakt rondleidingen met gidsen mogelijk en geeft de deelnemers de mogelijkheid om ervaringen te delen.

- zaterdag 22 oktober 2016  -  Amsterdamse School Museum “Het Schip”
- zaterdag 21 januari 2017   -  Stedelijk Museum Amsterdam
- zaterdag 18 maart 2017     -  Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam
“Thuiskomen in een ontheemde wereld”: daar sluiten wij bij aan door een bezoek te brengen aan het Amsterdamse School Museum. Dit is gevestigd in “Het Schip”, van de vermaarde architect Michel de Klerk (1884-1923). 
De Amsterdamse School kenmerkt zich door gebruik van expressieve en fantastische vormen, verwant aan het expressionisme. Gebouwen uit de Amsterdamse Schoolperiode zijn met name grote (sociale) woningbouwprojecten, scholen en een aantal functiegebouwen. Door de plastische gevels en de speelse indeling hiervan ogen de grote gebouwen nooit massief, maar juist menselijk.
Zaterdag 21 januari 2017 bezoek aan het Stedelijk Museum Amsterdam. 
Daar wordt een expositie georganiseerd over werk en leven van de Zwitserse beeldend kunstenaar Jean Tinguely (1925-1991). 
Tinguely staat bekend om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances. Zijn bewegende en veranderende machines waren een uitdrukking van zijn overtuiging dat de essentie van zowel het leven als de kunst bestaat uit continue verandering, beweging, en instabiliteit. Zaterdag 18 maart 2017
In het Museum Boijmans Van Beuningen gaan we tenslotte de tentoonstelling “Gek van Surrealisme” bekijken. 
Werken van onder meer Salvador Dali, René Magritte en Max Ernst belichten de droomwereld, fantasie, gekte en de onbeteugelde passie van de kunstenaars en verzamelaars van deze beweging.


De bezoeken worden informeel gehouden en de kosten ervan gedeeld. De bezoeken kunnen doorgaan bij minimaal 9 à 10 deelnemers; de maximale groepsgrootte is 20 deelnemers. In verband met de organisatie is opgave vooraf nodig. De uiterste datum zal in de aankondigingen worden vermeld.  Afhankelijk van de plaats waar we naar toe gaan zullen we carpoolen of de trein nemen.

Informatie en opgave bij: 
Han van der Voet tel (0317) 61 26 69 of e-mail vandervoet-rhenen@planet.nl 
Tineke Jansen tel (0317) 61 24 63 of e-mail cmjansenderuijter@gmail.com0 items worden weergegeven
DagDatumActiviteitBijzonderhedenMeer weten?
Sorteren 
 
Sorteren 
 
Sorteren 
 
Sorteren 
 
Sorteren 
 
DagDatumActiviteitBijzonderhedenMeer weten?
0 items worden weergegeven