Dinsdag 6 september 2016 Amnesty Film: SELMA       aanvang 20:00 uurRegie: Ava DuVernay, (2014) 
Lengte: 128 minuten
Genre: Biografie, Drama, Geschiedenis 


Historisch drama over de protestmarsen van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging in de jaren '60 onder leiding van dominee Martin Luther King. 
In 1965, ruim een eeuw na de Amerikaanse Burgeroorlog, barsten in de staat Alabama diverse protesten los. De Afro-Amerikaanse bevolking eist stemrecht voor minderheden in Amerika. De spanningen lopen hoger op na de dood van een jonge Afro-Amerikaan en de arrestatie van de Afro-Amerikaanse Annie Lee Cooper, en explodeert wanneer de protestmars van het stadje Selma naar de hoofdstad Montgomery eindigt in een gewelddadig treffen en de boeken ingaat als Bloody Sunday. Ze laten het er echter niet bij zitten. Onder leiding van Martin Luther King, Jr. ontstaat een van de grootste protestmarsen ooit.
Selma, waarin David Oyelowo de rol van Martin Luther King speelt, is onder meer geproduceerd door grote namen als Oprah Winfrey en Brad Pitt. Naast een bijrol van Oprah zelf als activiste Annie Lee Cooper, bestaat de cast onder anderen uit Tim Roth, Tom Wilkinson, Giovanni Ribisi, Cuba Gooding jr. en de rapper Common.