Programma‎ > ‎Jaaragenda‎ > ‎

Euthanasie

Discussie in samenwerking met Humanistisch Verbond de Grift en Vallei
Nederland kent inmiddels de Wet “Toetsing levenseinde op verzoek en hulp bij zelfdoding”. Toch duiken telkens weer vragen en situaties op waar deze wet niet of onvoldoende in voorziet: bijvoorbeeld hoe en vooral wanneer te handelen bij bijvoorbeeld dementie, bij voltooid leven.
Aan het begin van de bijeenkomst zien we een groot deel van de documentaire “How to die in Oregon”, de (overigens enige) Amerikaanse staat die aanzienlijk verder gaat in de ondersteuning van mensen met een wens tot euthanasie dan onze Nederlandse wetgeving mogelijk maakt.
Na een pauze gaan we met elkaar in discussie n.a.v. deze documentaire en de vragen die onder de aanwezigen leven.

De Vlam heeft contact gezocht met het Humanistisch Verbond De Grift Vallei om te onderzoeken of er gezamenlijk activiteiten georganiseerd kunnen worden over thema’s die bij beide organisaties leven. Deze discussiemiddag is de eerste bijeenkomst die gezamenlijk wordt aangeboden.
Het Humanistisch Verbond is een vereniging in Nederland met ruim 13.000 leden-humanisten, 39 afdelingen – waarvan de afdeling De Grift Vallei er één is - , een bestuur en een landelijk bureau.

De afdeling De Grift Vallei ontwikkelt activiteiten zoals bijeenkomsten met een sociaal karakter en gespreksgroepen en een theatergroep voor de eigen (ca. 200) leden. Daarnaast organiseert ze zelfstandig of in samenwerking met anderen lezingen, cursussen en een maandelijks filosofiecafé.
Uitgebreide informatie over het humanisme en de activiteiten van het Humanistisch Verbond is te vinden op de website: www.humanistischverbond.nl.
Op http://afdeling.humanistischverbond.nl/griftvallei vindt u informatie over afd. De Grift Vallei.