Zaterdag 25 februari 2017       concertlezing        aanvang 20.00 uur

De weg naar de vrijheid 
Jan Brokken i.s.m. het Berlage Saxophone Quartet


Jan Brokken vertelt episodes uit zijn boeken “In het huis van de dichter”, “Baltische zielen” en “De Kozakkentuin”, het Berlage Saxophone Quartet voert werken uit van Modest Moessorgski, Erwin Schulhoff, Arvo Pärt, Dmitri Sjostakovitsj en Hanns Eisler.In een tijd van politieke onderdrukking zochten componisten als Pärt, Sjostakovitsj, Weill en Schulhoff in de muziek naar troost en vrijheid, maar helaas werd hen vaak het zwijgen opgelegd. Toch wisten zij in hun composities vaak kritiek op het regime te verpakken; vaak gepaard gaande met veel ironie en humor. Jan Brokken leest uit eigen werk bijpassende, aangrijpende verhalen over (de weg naar de) vrijheid voor.

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met “De provincie”. Veel van zijn romans zijn in diverse talen vertaald en verfilmd. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven Met “Baltische zielen” schreef hij een baanbrekend en grensverleggend boek, met “De Vergelding” bereikte hij een breed en groot publiek. Met “De Kozakkentuin” bewijst hij zich opnieuw als een verteller van formaat.

Het Berlage Saxophone Quartet, bestaande uit Lars Niederstrasser sopraansaxofoon, Peter Vigh altsaxofoon, Kirstin Niederstrasser tenorsaxofoon en Eva van Grinsven baritonsaxofoon, won in 2013 de Dutch Classical Talent Award en in 2015 de Kersjesprijs.
In het Berlage Blok, een studentenwoning van het Conservatorium van Amsterdam, werd in september 2008 het Berlage Saxophone Quartet opgericht. Ze werden gecoacht door onder anderen hun oud-docent Arno Bornkamp en leden van het Alban Berg Kwartet en het Koninklijk Concertgebouworkest.
Het Berlage Saxophone Quartet speelde concerten in Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland.


Deze concertlezing wordt samen met Concerten De Korenwinde georganiseerd.


Bijdrage in de kosten €5,50 voor leden en begunstigers van De Vlam
Voor overige bezoekers: t/m 18 jaar gratis, van 19 - 26 jaar € 10, overigen € 16,-