zondag 15 oktober 2017                         Wandelen en geluk                                      10:30 uur
         
        Wilco Kruijswijk

Wilco Kruijswijk en zijn vrouw Janneke wandelen al verscheidene jaren pelgrimstochten. In Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, Turkije en Japan. Elke tocht levert nieuwe ontmoetingen en inzichten op. Van slaapzalen vol snurkende mensen tot een vrijwel leeg klooster, van nooit-ophoudende regen tot zonovergoten dagen. Soms verbaasd over de veerkracht van het lichaam, soms gebukt onder blaren en ander ongemak. 
Uit deze ervaringen is het Gelukkigerwijspad voortgekomen. Een hedendaagse pelgrimstocht, waar je geluk voor jezelf én anderen vergroot door te delen en te ontvangen. Dit seizoen staat er drie keer een Gelukkigerwijs-wandeling op het programma, op 22 oktober 2017, en op 21 april en 9 juni 2018.
In zijn verhaal over ‘wandelen en geluk’ zal Wilco anekdotes afwisselen met filosofie en wetenschap over wandelen. Enkele grote pelgrimsthema’s passeren de revue: dankbaarheid, vertrouwen, gastvrijheid, vreemdeling-zijn, ontmoeten, samen-alleen. Ook vertelt hij over de voorwerpen die zijn Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier ontwikkelde, zoals de Geluksbrief, de Geluksmunt en de Landkaart.
Alvast meer lezen? Kijk op www.mingwp.nl en www.gelukkigerwijspad.nl.

Wilco Kruijswijk houdt zich sinds 1999 bezig met de filosofie en beoefening van Oosterse krijgs- en bewegingskunsten. Zo heeft hij jaren Aikido beoefend en Tai Chi, waarin hij ook vier jaar de docentenopleiding volgde. Nu doet hij samen met zijn vrouw Janneke aan Dru Yoga. Wilco studeerde Filosofie, Theaterwetenschappen en behaalde (cum laude) zijn mastertitel in de Algemene Sociale Wetenschappen. Naast het Ministerie van Geluk werkt Wilco als onderzoeker en adviseur bij kennisinstituut Movisie en het Expertisecentrum Mantelzorg. Samen met zijn vrouw Janneke woont hij in Amersfoort.Bijdrage in de kosten Є9,00/ €6,00 leden en begunstigers