Nederland LeestIn november vindt Nederland Leest weer plaats. Dit jaar gaat het over democratie. De activiteit in de gemeente Rhenen is ditmaal door de bibliotheek Z-O-U-T buiten De Vlam om georganiseerd. Omdat het wel in onze programmagids wordt genoemd, vragen we toch uw aandacht hiervoor. Bedacht is om in de bibliotheek een koffieochtend, ZOUTE inval, te laten plaatsvinden samen met de wethouder.
In onze gemeente zal dat op woensdagochtend 23 november zijn in de bibliotheek in Elst. Wethouder Simone Veldboer zal dan een gesprek leiden over de volgende stellingen: ‘Wat is democratie? Wat voor invloeden kun je daar als burger uitoefenen? Het nut van referenda. Mag je alleen af en toe je stem uitbrengen of kan jij wat teweeg brengen? Hebben we nog een lokale stelling?’
Behalve enkele bekende personen uit Elst (oa. uit de Vereniging Dorpsbelangen Elst, de Historische vereniging en de redactie van De Hank) wordt iedere belangstellende burger, ook uit de overige kernen in de gemeente, van harte uitgenodigd voor het debat.
Datum: woensdag 23 november
Aanvang: 10.00 uur
Waar: Het Bestegoed, Tabaksweg 20, Elst

Boekenweek 2017
Het thema van de Boekenweek is "Verboden vruchten". Op dinsdag 28 maart willen we een toepasselijke film draaien. 
Vanaf 19.30 uur is er koffie en thee, om 20.00 uur begint de film en na afloop kan er nagepraat worden onder het genot van een hapje en drankje aangeboden door de bibliotheek.
Waar: De Vlam, entree € 6, met de Biebpas: € 4.