Excursies

Excursies

De Kunstcommissie, bestaande uit Willy Mattheij, Tineke Jansen en Pieter Vis stelt drie tot vier keer per jaar een tentoonstelling samen, die wordt gehouden in de bovenzaal van De Vlam. Kunstenaars uit de naaste omgeving van de gemeente Rhenen worden benaderd om werken uit hun collectie tentoon te stellen. Deze tentoonstellingen zijn te bezoeken als het gebouw opengesteld is voor de verschillende activiteiten.

Daarnaast heeft de programmacommissie dit jaar weer drie museumbezoeken georganiseerd. Een gezamenlijk bezoek maakt rondleidingen met gidsen mogelijk.

Informatie en opgave bij Han van der Voet tel (0317) 61 26 69, e-mail vandervoet-rhenen@planet.nl

Excursie-agenda

Za 12-10-2019 - Coda Paper Art 2019
Za 18- 1-2020 - Niki de Saint Phall
Za 28- 3-2020 - Glasmuseum Leerdam 


"Paper Art", Coda Museum in Apeldoorn

Zaterdag 12 oktober 2019

Als eerste staat er een bezoek gepland aan het Coda Museum in Apeldoorn. Elke twee jaar staat dit museum in het teken van het allerlaatste wat gemaakt is in de wereld van de papierkunst en –design.

Papier is een materiaal dat kunstenaars en ontwerpers al eeuwenlang inspireert en op deze tentoonstelling laten ze met traditionele en moderne technieken zien wat er mogelijk is. Aanwezig zullen o.a. zijn: installaties, ruimtelijk werk, levensgrote papierknipkunst en een bijzondere selectie sieraden.


"Nana’s van Niki de Saint Phalle", Museum Beelden aan Zee in Scheveningen

Zaterdag 18 januari 2020

Als tweede excursie met rondleiding staat een bezoek gepland aan Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Daar is in het najaar een tentoonstelling te zien met de kleurrijke, vrolijke vrouwenfiguren, Nana’s, van Niki de Saint Phalle. Nana is tijdloos en het is De Saint Phalle’s persoonlijke versie van alle vrouwen ter wereld.. Op deze tentoonstelling wordt de ontwikkeling van de Nana’s sinds 1965 getoond in al hun verscheidenheid, vormen, kleuren, formaten en materialen.