Exposities

Exposities

Regelmatig kunt u in De Vlam terecht voor exposities. Het gebouw leent zich uitstekend voor foto- tentoonstellingen. We hebben de afgelopen jaren regelmatig diverse exposities mogen begroeten. Hieronder een overzicht van de meest recente.

Pauline Vroom in De Vlam

Van 8 december tot 15 maart 2020 is er een expositie met werken van beeldend kunstenares Pauline Vroom in De Vlam, spiritueel en cultureel ontmoetingscentrum, Beukenlaan 2 in Rhenen.

Pauline Vroom, 1946, kunstschilder, woont en werkt in Rhenen. Zij is onlangs gekozen tot Kunstenaar van het jaar 2019 van Rhenen en kreeg een plek op de eregalerij in de tuin van het Stadsmuseum.

Zij schildert, tekent en schrijft gedichten vanaf de lagere school. Een grote inspiratiebron is voor haar de natuur, zoals die in het dagelijks leven en eigen omgeving te ervaren is.

Pauline werkt vanuit de herinnering aan wat haar geraakt heeft. Vaak zijn dat beelden, die teruggaan tot in de kindertijd. Zij combineert die beelden tot een schilderij.

Pauline studeerde o.a. aan de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem, de Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam en bij individuele kunstenaars. Zij heeft deelgenomen aan groeps - en solotentoonstellingen sinds 1970 in Nederland, België en Duitsland.

Wilt u meer weten van haar motivatie en beleving van het schilderen, zie Pauline Vroom

Bijzondere tentoonstelling van Soooph

Deze expositie toont foto's van Soooph, in aansluiting op het jaarthema ‘Samen leven, hoe doe je dat’ van De Vlam.

Meest in het oog springende kenmerk is daarbij dat zij haar modellen op een ongedwongen manier in beeld brengt. Dit kan in alledaagse situaties zijn of op specifieke locaties. Emotie, interactie en de puurheid van de situatie dat legt zij vast.

Zo ook in de portrettenserie op de expositie in De Vlam. Wat is een van de meest belangrijke momenten van de dag? Op welk moment maken we verbinding met elkaar? Tijdens de maaltijd! Hier praten en lachen we met elkaar of maken we ruzie. Soooph heeft een aantal van deze momenten vastgelegd. In verschillende contexten en gezinnen. Dit levert een spannend en indringend palet beelden op. Meer weten over Soooph? Kijk op www.soooph.nl.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 1 september 2019 om 12:00 uur, na afloop van de presentatie van het jaarprogramma van De Vlam. Te zien in De Vlam tot 12 november

Zondag 17 maart 2019 Opening tentoonstelling Zelfportretten. Henny Boor, Hans Casparie, Kemp van Ginkel, Wim de Haas, Hans Keuning, Marjo van Rooij, en Willemien Schouten hebben desgevraagd zelfportretten aangeleverd voor deze bijzondere tentoonstelling.

Tijdens de Kunstroute was Zideris met schilderijen van cliënten te gast in De Vlam, centrum van ontmoeting, bezinning en inspiratie, waar regelmatig exposities worden gehouden. Deze tentoonstelling is verlengd tot en met 20 november 2017.

In het kader van de viering van het 100 jarig jubileum van De Vlam is er een bijzondere expositie te zien geweest in de mooie kerkzaal. Vier kunstenaars uit Rhenen - Margot Kikkert, Evelien van Os, Hermine van Schuppen en Pauline Vroom – exposeren schilderijen met als uitgangspunt het jaarthema van De Vlam.

Zondag 4 maart 2018 is een tentoonstelling geopend via een presentatie door de kunstenaars met een dertigtal iconen, vervaardigd door de kunstenaars Marijke Alkema en Jansje Aaltink.