Collage maken

Nicolette Kool

7 februari 2021 zondag 10:30 uur

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het maken van een collage rond het thema “De waarde van het leven”. Een collage is een techniek waarbij je gebruik maakt van uitgeknipte of gescheurde stukken papier of ander materiaal en dat opplakt tot een nieuwe compositie.

Een prettige manier om bezig te zijn met materialen, met je handen, met je verlangens en wensen, en in dit geval met wat voor jou de waarde van het leven symboliseert. Nicolette Kool begeleidt dit proces en helpt je om op een intuïtieve manier met dit thema aan de slag te gaan. Daarna kunnen we als je dat wil, met elkaar ontdekken hoe in jouw collage de waarde van het leven vorm heeft gekregen. Je hoeft er niets voor te kunnen, je hoeft niet creatief te zijn… gewoon lekker bezig zijn en genieten van het werken met diverse materialen.

Nicolette zorgt voor het materiaal dat we gebruiken: papier, tijdschriften, kleurpotloden, lijm, stiften e.d.

Bijdrage in de kosten: € 9,00/ €6,00 voor leden en begunstigers


Naast mijn werk als leerkracht ben ik de opleiding “genezend tekenen” aan de Kolam in Zutphen gaan doen. In mijn praktijk heb ik veel met kinderen en volwassenen getekend en geschilderd. Tekeningen zeggen iets over jezelf. Het is mooi en waardevol om daar met mensen naar te kijken en over te praten. De tekentherapie, workshops en lessen die ik geef zijn altijd holistisch, dat wil zeggen hoofd, hart en handen (denken, willen, doen) worden aangesproken. Bovendien ervaren mensen dat het leuk is om iets te maken. Iedereen kan tekenen!