Klankschalenconcert: tijd voor jezelf in een omgeving van klanken

Thérèse Evers

6 juni 2021 zondag 10:30-12:00u

Een uitnodiging om met lichaam, geest en open hart te komen genieten van een uur klankschalen, rainsticks, oceamdrums, bellen en gongs. Soms zak je direct in een diepe ontspanning, maar soms kan er ‘verzet’ ontstaan, meestal door gedachten in je hoofd of onrust in je lijf. Gevolg kan zijn dat je tegen jezelf zegt dat dit niets voor jou is, of dat je dit geen uur zult volhouden. En daar zit meteen een prachtige uitdaging in… als je het dan juist aangaat met de klanken, dan kun je ervaren hoezeer ze je kunnen verrijken en helpen om uiteindelijk in diepe ontspanning te komen.

Je kunt tijdens dit klankschalenconcert op de grond liggen of zitten (neem dan een matje, kussentje en deken mee indien gewenst), maar je kunt het ook volgen terwijl je rustig op een stoel zit. Na afloop is er gelegenheid om iets te delen over wat je ervaren hebt, maar als je daar geen zin in hebt en in alle rust naar huis wilt gaan, het is allemaal prima.

Voel je je geïnspireerd hierdoor en wil je dit graag een keer ervaren? Of heb je het al eerder ervaren en ken je de zachte, rustige energie waar je stap voor stap in terecht kunt komen tijdens zo’n klankschalenconcert? Voel je dan vrij om op zondag 6 juni 2021 naar De Vlam te komen.


Thérèse Evers (1966) heeft ruim 25 jaar bij de politie gewerkt, waarvan het grootste deel bij de zedenpolitie. Daarnaast heeft zij lange tijd ervaring opgedaan in de wereld van mindfulness, meditatie en klanken. Inmiddels werkt zij sinds enkele jaren als instructeur voor hulphonden ten behoeve van mensen met een psychiatrische, psychische of lichamelijke beperking. Zij geeft lezingen en workshops over de gevolgen van seksueel geweld in de kindertijd. Over dat laatste onderwerp schreef zij de semi-autobiografische roman “De som der delen”, die in 2015 werd gepubliceerd.