Even tot rust komen in een zee van klanken, Thérèse Evers

zondag 6 oktber 2019 10:30 uur

Tijdens dit klankconcert nodig ik je uit om je mee te laten voeren op een innerlijke reis van ontspanning en rust. Klankschalen geven bijzondere geluiden die gebaseerd zijn op de trilling van moleculen en waar je lichaam op mee kan resoneren. Fijn om je te laten dragen door de kracht en rust die uitgaat van Nepalese handgeklopte klankschalen, gong, oceandrum, rainsticks en andere instrumenten. Je lichaam bestaan voor een hele groot deel uit water, en dat maakt het gevoelig en beïnvloedbaar voor trillingen. De klanken hebben invloed op lichaam, emoties en geest en werken van nature harmoniserend. Ze kunnen je helpen om tot ontspanning te komen.

Een moment voor jezelf om je door de klanken te laten onderdompelen… er wordt verder niets van je verwacht, enkel zitten (of liggen als dat prettiger voor je is) en de krachtige resonantie van de klanken op je in laten werken. Na afloop is er gelegenheid om iets te delen over wat je ervaren hebt, maar als je daar geen zin in hebt en in alle rust nog iets wilt drinken of meteen naar huis wilt gaan, het is allemaal prima.

Voel je je geïnspireerd hierdoor en wil je dit graag een keer ervaren? Of heb je het al eerder ervaren en ken je de zachte, rustige energie waar je stap voor stap in terecht kunt komen tijdens zo’n klankconcert? Voel je dan vrij om op zondag 6 oktober 2019 naar De Vlam te komen. Als je liever wilt liggen i.p.v. op een stoel te zitten, dan is het handig om zelf een matje en een deken mee te nemen.


Bijdrage in de kosten: € 9,00/ €6,00 voor leden en begunstigers


Thérèse Evers (1966) heeft ruim 25 jaar bij de politie gewerkt, waarvan het grootste deel bij de zedenpolitie. Over haar werk heeft ze meerdere publicaties op haar naam staan. Zij heeft lange tijd ervaring opgedaan in de wereld van mindfulness, meditatie en klanken. Inmiddels is zij enkele jaren geleden gestopt bij de politie en werkt nu als coach met honden, met als aandachtsgebied kinderen en hun ouders. Daarnaast is zij instructeur i.o. voor hulphonden ten behoeve van mensen met een psychiatrische of lichamelijke beperking. Zij geeft lezingen en workshops over haar werk met honden en over de gevolgen van seksueel geweld in de kindertijd. Over dat laatste onderwerp schreef zij de semi-autobiografische roman “De som der delen”, die in 2015 werd gepubliceerd.