Theatersolo bronnen

Kirsten Benschop

Zondag 21 maart 2021 10:30 uur

THEATERSOLO BRONNEN is een ontwapenende voorstelling over verbinding en (innerlijke) vrijheid en wat daarbij in de weg kan staan. Want wij kunnen wel vol zijn van klimaatbeheersing, gelijke rechten en democratie, maar wat kunnen we met deze grote wij-thema’s als we dichtbij huis vaak al moeite hebben om samen te leven en elkaar te verdragen?

Onze lontjes worden steeds korter, we gaan steeds sneller de barricades op en democratie verwarren we met persoonlijke vrijheid. Ook de kerk als samenbindende factor lijkt verdwenen en God deden we misschien wel samen met die kerk weg. Onrustig zijn we, zoekend en het lijkt of we maar geen grond kunnen vinden om in te wortelen.

In ‘Bronnen’ gaat Kirsten op zoek naar hoe het misschien ook kan. Ze gaat hiervoor te rade bij klassieke en hedendaagse schrijvers, filosofen en religieuzen uit verschillende tradities. Wat hebben zij ons vandaag te zeggen als het gaat om verdraagzaamheid, verbinding en vrijheid? Kunnen zij een ander licht werpen? Kirsten gaat ‘het gesprek’ met hen aan in speelse dialogen. Ervaringen uit haar eigen leven worden aaneengeregen met verrassende verhalen en inzichten van deze ‘bronnen’. Warm, wijs, kinderlijk eenvoudig soms, inspirerend en hoopgevend.

Bijdrage in de kosten Є9,00 / €6,00 leden en begunstigers

Kirsten Benschop is al vanaf twaalfjarige leeftijd actief met haar twee grote passies: toneelspelen en schrijven. Eerst in diverse (jeugd)gezelschappen in Veenendaal, daarna in K'onTour Theater, het theatergezelschap dat zij in het jaar 2000 opricht. Hier schrijft, regisseert, acteert en produceert zij tussen 2000-2007 diverse voorstellingen en projecten voor bedrijf, bibliotheek en onderwijs. In die periode volgt Kirsten ook workshops en cursussen als camera acteren en Griekse tragedie. Vanaf 2007 besluit Kirsten met K’onTour solovoorstellingen te brengen.

Zij maakt bewerkingen van boeken en verhalen, zoals: ’Twee Vrouwen’ van Harry Mulisch en 'Oeroeg' van Hella S. Haasse (voor Nederland Leest). De voorstellingen worden goed ontvangen in het hele land, maar Kirsten voelt steeds sterker de behoefte om voorstellingen te maken waarin spiritualiteit, filosofie en psychologie samenkomen. Theater over het leven zelf: puur, kwetsbaar en krachtig tegelijk en bovenal herkenbaar.