Concerten De Korenwinde organiseert jaarlijks in Rhenen kamermuziekconcerten en aanverwante activiteiten op het gebied van de klassieke muziek. De concerten hebben een lage drempel en kenmerken zich door kleinschaligheid, intimiteit en direct contact tussen musici en publiek.

Stichting Concerten De Korenwinde heeft ten doel in Rhenen en omgeving activiteiten te bevorderen op het gebied van cultuur, meer in het bijzonder de muziekbeoefening.

10-okt-20 In Schoppenvrouw vertelt zangeres Ekaterina Levental het verhaal van Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof en Dora Gorohovskaya. 5 Iconen, thema’s, clichés en 5 herkenbare vrouwen; Schoppenvrouw toont de kracht van deze legendarische vrouwen, . Maar het succes werd een legende die hen – opnieuw – gevangen hield.

14-nov-20 De Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken wordt alom geprezen om haar ‘muzikale warmte en onberispelijke virtuositeit’. Haar passie is om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zowel liefhebbers van klassieke muziek als nieuw publiek. Haar passie is om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zowel liefhebbers van klassieke muziek als nieuw publiek.

12-dec-20 Bècél is de fonetische transcriptie van ‘praten/vertellen’ in de Hongaarse taal. In het programma ‘Tempo Rubato’ klinken werken van Respighi, Schöllhorn, Satie, Messiaen, Bach, Bertali en Bartók. Tempo Rubato’ combineert muzikale transcripties, videoprojecties en spreken in een live optreden. Het programma wordt in het Engels toegelicht.

16-jan-21 Meestergitaristen Izhar Elias en Fernando Cordas gebruiken Rodrigo’s eigen transcriptie ‘Aranjuez, ma pensée’ als uitgangspunt voor een programma vol Spaans vuur en bekende 19e-eeuwse meesterwerken. Vanaf de pauze spelen Fernando en Izhar op de Spaanse klassieke gitaar en voeren u mee in haar warme klank.

13-feb-21 JEU pianotrio speelt werken van o.a. Beethoven: Erzherzog-trio en Pärt: Mozart-Adagio. Pianiste Eke Simons en cellist Jérôme Fruchart speelden al jaren samen, toen er een aanvraag kwam voor een pianotrio. Samen met violiste Ursula Schoch vormden zij het pianotrio JEU – de drie eerst letters van hun voornamen.

13-mrt-21 15:30 uur Familievoorstelling door blokfluitkwartet BRISK en Irene Kuiper – spel. ls het rode hoedje van Lot op een dag wordt meegesleurd door een storm, is dat het begin van een avontuurlijke tocht over de aardbol, waarbij de wind een grote rol speelt en vier blokfluitisten er stevig op los blazen.

10-apr-21 Duo Alati – Kiguchi voeren o.a. Griekse liederen, nieuw werk van Lucas Wiegerink uit. De in 1992 in Nederland geboren Grieks/Nederlandse sopraan Vassia Alati studeerde af aan het conservatorium van Athene. Pianist Yuto Kiguchi werd geboren in Japan en werkt tegenwoordig als solist, kamermusicus en liedpianist. Hij ontving zijn masterdiploma piano aan de Kyoto University of Art.

Alle concerten vinden plaats in De Vlam en beginnen om 20:00 uur (behalve de familievoorstelling op 13 maart), kijk op www.korenwinde.nl voor meer informatie. Vanwege Corona is aanmelding voor deze activiteiten noodzakelijk bij info@korenwinde.nl