Concerten De Korenwinde organiseert jaarlijks in Rhenen kamermuziekconcerten en aanverwante activiteiten op het gebied van de klassieke muziek. Onze concerten hebben een lage drempel en kenmerken zich door kleinschaligheid, intimiteit en direct contact tussen musici en publiek.

Stichting Concerten De Korenwinde heeft ten doel in Rhenen en omgeving activiteiten te bevorderen op het gebied van cultuur, meer in het bijzonder de muziekbeoefening.

12-okt-19 Abbie de Quant – fluit; Maarten den Hengst – piano; Carel Alphenaar – voordracht. Een programma rond de Russische componist Sergei Prokofjev (1891 – 1953). Zijn muziek wordt afgewisseld met fragmenten uit de dagboeken van Prokofjev. Die leveren een verrassend beeld op van Prokovjevs denk- en gevoelswereld tijdens de Russische Revolutie.

9-nov-19 Felix Justin – piano, sonates van Haydn, Grieg, Medtner en Suprana. Felix Justin is geboren in Surabaja, Indonesië. Nadat hij eerst zijn opleiding tot apotheker had afgerond, besloot Felix alsnog zijn droom om professioneel pianist te worden na te jagen. Hij vertrok naar Nederland en behaalde aan het Conservatorium van Utrecht ‘cum laude’ zijn bachelor- en masterdiploma.

7-dec-19 "SONOS TRIO, werken van Haydn, Schumann en Dvořák. Caspar Vos – piano, Cordelia Paw – viool, Ketevan Roinishvili – cello. Het Sonos Trio is ontstaan vanuit een sterke muzikale chemie en een gedeelde passie voor kamermuziek. Een pianotrio is voor de spelers de ideale combinatie omdat de individuele instrumenten samen voor een perfecte balans vormen. Het repertoire voor pianotrio is daarnaast ongelofelijk rijk.

18-jan-20 Briljante Sonates uit de Barok. Werken van Corelli, Bach, Leclair en Scarlatti. Rie Kimura – viool, Pieter-Jan Belder – klavecimbel. Rie Kimura (barokviool) en Pieter-Jan Belder (klavecimbel en fortepiano) werkten in 2014 voor het eerst samen; deze samenwerking resulteerde in een succesvolle tour door Japan, waarna ze besloten om een serieus partnerschap te starten.

22-feb-20 TANGO ALIADO. Françoise van Varsseveld – viool; Mariken Zandvliet – piano; Lucas Stam – cello; Gert Wantenaar – bandoneon. Tango Aliado is een uniek Amsterdams kwartet van professionele musici met een passie voor Argentijnse tangomuziek. Tango Aliado is gefascineerd door de kracht van het ritme in de tango.

21-mrt-20 JEU PIANOTRIO. o.a. Beethoven: Erzherzog-trio en Pärt: Mozart-Adagio. Pianiste Eke Simons en cellist Jérôme Fruchart speelden al jaren samen, toen er een aanvraag kwam voor een pianotrio. Samen met violiste Ursula Schoch vormden zij het pianotrio JEU – de drie eerst letters van hun voornamen, maar ook het woord dat het speelplezier aangeeft dat voor de drie musici zo belangrijk is.


1

Alle concerten vinden plaats in De Vlam en beginnen om 20:00 uur, Kijk op www.korenwinde.nl voor meer informatie.