Leeskringen

Literatuurkring 1

Literatuurkring 1

Deze kring bestaat sinds 2002 en leest vooral nieuwe literatuur van Nederlandse of vertaalde buitenlandse schrijvers, zowel romans als (historische) non fictie.

Het afgelopen jaar zijn de volgende boeken gelezen: Harper Lee “Spaar de spotvogel”, Joke van Leeuwen “Hier”, Jane Gardam “Een onberispelijke man”, José Saramango “Stad der blinden”, Ian McEwan “De kinderwet”. Na de afkondiging van de lockdown is de kring niet meer bij elkaar geweest. We hopen in september het boek “Charlotte” van David Foenkinos te lezen, een roman over de Joodse kustenares Charlotte Salomon.

Contact: Grietje van der Voet, (0317) 61 26 69


Literatuurkring 2, Boekband

Boekband bestaat sinds 2008 en bestaat uit 8 leesclubvrienden. Dat is het maximum voor de huiskamerbijeenkomsten. De leesclub komt bij elkaar om de 6 tot 8 weken en leest een mix van nieuwe en oude literatuur. Zo mogelijk wordt een boek gekoppeld aan een bezoek aan een film of theater of museum.

Het afgelopen seizoen zijn de volgende boeken besproken: Arthur Japin: De zwarte met het witte hart; Astrid Roemer: Gebroken wit; Drago Jancar: Die nacht zag ik haar.

Contact: Willy Hoorn, (0317) 61 63 69