Welkom bij De Vlam Rhenen

De Vlam is de naam van de vereniging Vrijzinnigen Rhenen en van het gebouw aan de Beukenlaan. De Vlam is ook het logo van vrijzinnigen in binnen- en buitenland en staat symbool voor bron van inspiratie en verlichting.

“Vrijzinnig” wil in dit verband zeggen dat wij ons vrij en ongebonden voelen in ons geloof of onze levensovertuiging. Niets of niemand heeft bij ons de waarheid in pacht, maar wel zijn wij, leden, begunstigers en vrienden van De Vlam, samen of individueel op zoek naar schoonheid, zin en betekenis in ons leven.

Daarbij laten we ons inspireren door de christelijke traditie, maar staan ook open voor andere religieuze of wijsgerige bronnen. Daarnaast is er veel aandacht voor de raakvlakken met beeldende kunst en cultuur, natuur, wetenschap en actuele maatschappelijke ontwikkelingen.

We vormen een gemeenschap met de blik naar buiten gericht en zien De Vlam het liefst als een levendige ontmoetingsplaats voor bezinning en inspiratie waar mensen van verschillend pluimage zich welkom weten en thuis voelen.

Januari 2020

Zo 5, 10.30u Nieuwjaarsbijeenkomst eigen leden

Di 7, 20:00u film The Children Act

Zo 12, 10:30u viering Monique van Zoest, VN

Za 18 excursie Museum Beelden aan Zee (Scheveningen), tentoonstelling van Niki de Saint Phall

Za 18, 20:00u concert Briljante Sonates uit de Barok

Zo 19, 10:15u Oecumenische dienst in de Gedachteniskerk met Monique van Zoest, Ton van Vliet en Guido Dieteren

Vr 24, 16.30u Oecumenisch café Raad van kerken in de Ontmoetingskerk, Trees van Montfoort over Groene Theologie

Za 25, 15:00u lezing Verbeelding van onze identiteit, Benno Spijker

Zo 26, 10:30u viering Drs. Harm Knoop , VN

Vr 31, 10:00u Koffie met Monique


Tentoonstelling schilderijen Pauline Vroom

Pauline Vroom, 1946, kunstschilder, woont en werkt in Rhenen. Zij is onlangs gekozen tot Kunstenaar van het jaar 2019 van Rhenen en kreeg een plek op de eregalerij in de tuin van het Stadsmuseum.

Zij schildert, tekent en schrijft gedichten vanaf de lagere school. Een grote inspiratiebron is voor haar de natuur, zoals die in het dagelijks leven en eigen omgeving te ervaren is.

U kunt de expositie bekijken rond de lezingen, films en concerten in De Vlam.

Services

De Vlam kan ook gehuurd worden: een bovenzaal met podium, orgel, vleugel en geluidsinstallatie en een benedenzaal annex keuken. Bij diverse voorzieningen moet iemand van De Vlam tegen extra vergoeding aanwezig zijn. De bovenzaal heeft een capaciteit van 90 personen, de benedenzaal van 40 personen. Nadere informatie over gebruik en voorwaarden zie Huur Gebouw De Vlam.

Contact

Bezoekadres: Beukenlaan 2, 3911 XK Rhenen

Postadres: Rijnbandijk 61, 4043 JJ Opheusden

e-Mail: info@devlamrhenen.nl


Secretaris: Mw. Ph.H. (Pien) van der Zee-Schlebaum

Penningmeester: Hr. P.C. (Pieter) Vis